Rustenburg: Parked black Suzuki GSXR 1000 cc motorbike on green grass at Yearly Mass Ride of Tainted Souls Motorbike Club, Rustenburg, South Africa.

Rustenburg: Parked black Suzuki GSXR 1000 cc motorbike on green grass at Yearly Mass Ride of Tainted Souls Motorbike Club, Rustenburg, South Africa.

Har det blivit dags att sälja din motorcykel? Du är inte ensam och varje dag dyker det upp nya annonser på diverse hemsidor och i motortidningar. De allra flesta vill naturligtvis att man ska få ut så mycket pengar på försäljningen som möjligt, men även försäkra sig om att den som köper motorcykeln blir nöjd med sitt köp. För att lyckas med din försäljning är det viktigt att du förbereder dig ordentligt, eftersom detta kommer hjälpa dig till en betydligt bättre vinst. När du väl har bestämt dig för att sälja din motorcykel är det bra att bestämma dig för en strategi, t.ex. om du ska använda dig av internet eller annonser i tidningar. Innan du sätter ett pris på ditt fordon bör du ha koll på värdet på din motorcykel och förbereda den genom att reparera skadade delar eller bara se till så att motorcykeln är ren och skinande.

Skapa en snygg annons

Det allra viktigaste när man försöker få iväg sin hoj är att skapa en annons som ser professionell ut och drar blickarna till sig. Det finns många bra saker att tänka på för att åstadkomma detta och en av de viktigaste är naturligtvis att ha snygga bilder på fordonet. Du kan med fördel ta ett flertal bilder från olika vinklar så att köparen får en chans att se och föreställa sig själv på motorcykeln. Bra fotografier och en ordentligt presentation är nödvändigt för att lyckas få igenom försäljningen och detta gäller oavsett vilken typ av försäljningsstrategi som du har använt dig av. Vill du inte använda dig av annonser i tidningar eller på internet kan du med fördel sätta upp en säljannons hos återförsäljare av motorcyklar eller i butiker nära dig. Sist men inte minst får man självklart inte glömma bort att ha med sin kontaktinformation. Kom ihåg att alla människor är olika och föredrar olika typer av kontakter och därför är det viktigt att både telefonnummer och en eventuell mejladress finns att tillgå. Då kan den eventuella köparen själv använda sig av ett kontaktsätt som personen känner sig bekväm med.

Varför säljer man sin motorcykel?

Det finns många anledningar till att människor väljer att sälja sin motorcykel. Det kan handla om allt från att sommarsäsongen är över och man inte längre är i behov av den till utrensning av sitt garage. En annan anledning kan vara att man är ute efter en ny motorcykel, men behöver göra sig av med den gamla innan man har råd eller yta för att rymma en till. Visst kan det kännas tråkigt att behöva sälja ett fordon som man förhoppningsvis har haft mycket kul med. Nu är det slut med oljiga badrumsmöbler efter några timmars mekande med hojen och känslan av frihet är som bortblåst. Att sälja en motorcykel behöver inte betyda att man aldrig kommer ha tillfälle att skaffa sig en ny, men en försäljning kan vara nödvändig för den period i livet man befinner sig i för stunden. Låt alltid dina eventuella köpare få provköra motorcykeln innan ett köp äger rum och se till att meddela om eventuella fel redan i annonsen, så slipper du ta den diskussionen på plats.