Roadtrip på motorcykel

För många är den en dröm att någon gång i livet göra en roadtrip genom Europa eller USA på motorcykel. Att få känna vinden som blåser och närheten till omgivningarna samtidigt som man upplever nya platser kan inte vara annat än en dröm för motorcykelfantasten. Här kommer några tips att ha med sig i bagaget när man ger sig ut på sitt livs resa.

Om man planerar att göra sin roadtrip i USA kommer man till exempel med största sannolikhet behöva hyra en motorcykel på plats istället för att frakta med sig sin egen. Det gör att man inte i förväg kan veta hur stort utrymme man kommer att ha tillgängligt för sin packning, eftersom det beror på vilka motorcykelmodeller som finns tillgängliga vid uthyrningen. Man bör därför se till att packa så lätt som möjligt, och räkna med att köpa det mesta man behöver längs vägen. Detta för att slippa den otrevliga överraskningen att man måste lämna kvar något som inte får plats på motorcykeln.motorcycle-608015_960_720

Något annat man måste tänka på när man hyr motorcykel för sin roadtrip är att kontrollera att uthyrningsfirman tillåter upphämtning och lämning på två olika platser. Det gäller särskilt om man har tänkt göra en roadtrip från västkusten av USA till östkusten, eller tvärtom.

Tänker man sig istället en roadtrip i Europa med sin egen motorcykel går det utmärkt att planera en rundtur ner till södra Spanien och tillbaka. Genom att välja en något annorlunda rutt på vägen tillbaka kan man få uppleva en stor del av Europa och den variation i natur, arkitektur, kultur och mat som kontinenten erbjuder. Åk till exempel via Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, västra Spanien och Portugal på vägen ner, och solkusten, Frankrike, Italien, Österrike, Tjeckien, Polen, Vitryssland, Litauen, Lettland och Estland på vägen hem. Avsluta med att ta färjan över till Sverige.

Efter några månader på vägen kommer dock sannolikt även den mest inbitna motorcykelfantasten att tycka att det är skönt att komma hem, och sova i sin egen säng. Då bör man ha sett till att man har en riktigt bekväm säng som väntar på en. Du hittar sängar för alla smaker, till exempel en kontinentalsäng, på Sleepo.se.