Driver riding motorcycle on the empty asphalt road

Driver riding motorcycle on the empty asphalt road

De flesta har nog hört talas om den mytomspunna vägen som löper genom Amerikas hjärta. Den legendariska Route 66, eller Will Rogers Highway, sträckte sig ursprungligen från Chicago i Illinois till Santa Monica i Kalifornien. Totalt var sträckan på nästan 4 000 km och var en viktig väg för handelsresande under lång tid. Än i dag är det en av de mest kända landsvägarna i världen. Turister har i decennier vallfärdat för att tillryggalägga den långa sträckan samt för att få en historisk upplevelse fylld av vackra vyer och historiska platser.

Bäst på motorcykel

Många säger att man ska åka motorcykel för att få den ultimata känslan av Route 66. Att känna vinden mot kroppen är svårslaget, och ger en helt annan känsla än att sitta i en bil. Att sitta i en bil känns mer som att man är en åskådare som kollar genom en liten skärm. Man får liksom inte riktigt den frihetskänsla man vill åt. Den rätta känslan anser de flesta, infinner sig när man åker med en Harley Davidson på legendariska Route 66. Då är det bara du och landsvägen när du ser asfalten röra sig under motorcykeln. Mullret från den kraftfulla motorn medan du svischar genom pittoreska småbyar och berömda platser är en svårslagen upplevelse.

Hyr en motorcykel

Längs hela Route 66 går det utmärkt att hyra motorcyklar av olika slag. Förslagsvis hyr man en motorcykel i början av vägen och använder den på hela sin resa. Uthyrningsställena har flera fiffiga lösningar för inlämning av motorcykeln när man är klar med sin resa. Det behöver alltså inte vara krångligt alls att förverkliga sin dröm om att köra hela den mytomspunna landsvägen och se alla attraktioner på vägen. De som gjort hela resan säger att det är något som följer med en resten av livet. Och vilket sätt kan vara bättre att upptäcka USA på, än på en klassisk amerikansk motorcykel genom ständigt skiftande landskap och häpnadsväckande omgivning?