Köra motorcykel utomlands

Köra motorcykel utomlands

Att resa runt i fjärran länder på motorcykel har blivit alltmer populärt. Det är utmärkt sätt att ta sig fram på och på detta sätt kan du upptäcka otroligt mycket mer av landet än om du spenderar tiden vid en hotellpool. Det är dock en hel del saker du behöver tänka på för att inte råka ut för några otrevliga överraskningar. Med lite planering innan resan och viktiga saker som du bör tänka på under resans gång kan resan bli till den oförglömliga upptäcktsfärd med upplevelser utöver det vanliga, som du drömt om.

iStock_000090675515_MediumFinansiera din resa

Planerar du att vara borta länge och behöver finansiera din resa? Det finns olika sätt att tjäna pengar under resans gång. Kanske kan du blogga om din resa och få inkomster via reklamintäkter? Då behöver du marknadsföra dig. Genom att anlita en webbyrå för att förbättra din marknadsföring får du fler läsare vilket kan ge större intäkter. Har du kanske redan ett arbete som du kan sköta hemifrån via datorn? Då spelar det ju ingen roll om du sitter i Småland eller i Thailand. Det gäller bara att ha arbetsmoral och se till att du arbetar även när stranden lockar. Vare sig du behöver jobba eller inte under din resa bör du se till att vara försäkrad. Kontrollera innan din resa vad din försäkring täcker. När olyckan väl händer är det försent. Du kan till och med bli nekad sjukvård trots att du är skadad om du inte har en fullgod försäkring.

Kör försiktigt i Thailand

För att hyra scooter i Thailand krävs det att du har internationellt körkort. Många väljer att hyra trots att de inte har ett internationellt körkort med sig. Det brukar fungera ganska bra, åtminstone tills man blir stoppad av polisen. Fast även då kan man ibland lösa det med några hundra baht. Vid hyra av tyngre motorcykel kommer uthyraren att kräva att du har ett internationellt körkort, om du inte avsäger dig försäkringen. Det rekommenderas inte eftersom det kan stå dig mycket dyrt om något händer. Kontrollera alltid scootern eller motorcykeln innan du hyr den. Om det är några skador på den kan det bli du som får betala för dem när du återlämnar scootern. Det viktigaste rådet inför att hyra mc i Thailand är att du ska köra försiktigt och använda hjälm. Även om thailändarna inte använder det är det faktiskt lag på det. Dessutom är motorcykelolyckor den främsta orsaken till dödsfall bland utlänningar i Thailand.