OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sportmotorcyklar är en populär hobby för många svenskar. Ändå kan det från utsidan verka som en livsfarlig aktivitet eftersom de har potential att uppgå i höga hastigheter och föraren är oskyddad från smällar. Sportmotorcyklar är i regel dyra att försäkra eftersom de är involverade i en hög andel olyckor – men det finns också sätt att framföra dem på ett säkert sätt på vägarna. Dessutom går det bra att beundra en snygg motorcykel utan att man behöver sätta sig på den och bränna iväg längs motorvägen. Många märken som tillverkar sportmotorcyklar är japanska och de har därför högt anseende på marknaden.

Ett av dem är Kawasaki. Det är ett märke med lång historia – som inleddes redan i slutet av 1800-talet – och de har fortsatt att växa i stadig takt under det senaste århundradet. Trots att de räknas till en av de största tillverkarna av sportmotorcyklar är de något mindre än sina giganter till konkurrenter i Japan. Huvudkontoret finns i Kobe och omsättningen ligger på över 15 miljarder amerikanska dollar varje år. Med över 30 000 anställda är Kawasaki ett av de företag som anställer flest personer inom motorcykelbranschen. En av deras mest sålda sportmotorcyklar heter Kawasaki Ninja.Japanska sportmotorcykeltillverkare 1

En annan japansk tillverkare av motorcyklar är Honda. Deras huvudkontor ligger istället i huvudstaden Japan – och sett till storlek är de också betydligt större än Kawasaki. De har nästan 200 000 anställda allt som allt, vilket gör det till ett av Asiens största företag alla kategorier. En förklaring till det kan vara att en stor del av verksamheten ägnas åt biltillverkning, vilket gör att Honda inte är en utpräglad motorcykeltillverkare. Ändå har de stor kompetens på området efter att ha ägnat sig åt det i många år och deras sportmotorcyklar hör till de mest ansedda i branschen.

En tredje japansk tillverkare av motorcyklar är Yamaha. Det är ett företag som har vuxit betänkligt på sista tiden – och det är inte bara tack vare en ökad försäljning. Förklaringen är också att de numera delar ägare med Toyota, vilket har gett en rejäl boost för företaget. De fortsätter att producera sportmotorcyklar och lägger mycket tid på att få till rätt design. Om du vill pryda din vägg med en motorcykel kan du gå in på photowall.se.